NAJWYŻSZA JAKOŚĆ
BY NASZE MIESZANKI NIEZMIENNIE CIĘ ZACHWYCAŁY!JAKOŚĆ
Trzon kontroli jakości stanowią takie elementy jak system HACCP oraz system zarządzania klasy ERP. Oba sprawnie działają od kilku lat i pozwalają na dostarczanie naszym klientom towaru w dobrej i co najważniejsze powtarzalnej jakości. Dodatkowo wszystkie działania w obszarze jakości wspierane są przez wysoce wykwalifikowaną kadrę pracującą w laboratorium. W chwili obecnej nasze laboratorium prowadzi kontrolę w zakresach: organoleptycznym i fizykochemicznym. Obligatoryjne badania to: smak, zapach, kolor, zapylenie, frakcja maksymalna, popiół ogólny, ciężar nasypowy, zawartość olejków eterycznych i zanieczyszczenia mineralne nierozpuszczalne w HCL.
Aby jeszcze bardziej podkreślić dbałość o jakość naszych produktów w pierwszym kwartale roku 2014 został wprowadzony certyfikowany System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności oparty na standardzie IFS w.6, a także rozszerzymy zakres badań naszego laboratorium o badania mikrobiologiczne.

